Creatieve ideeën en inspiratie (voor papa’s) om er een onvergetelijke Moederdag van te maken

Als de kinderen nog klein zijn, is het grotendeels papa’s verantwoordelijkheid om iets te regelen met Moederdag. Ben jij echter iemand die altijd op het laatste moment ergens aan begint? Die de dag voor Moederdag nog halsoverkop richting de winkels gaat? Dan wordt het hoog tijd om hier dit jaar verandering in te brengen.

We hoeven jou immers niet te vertellen wat een goede mama jouw partner is. Ze is er altijd voor de kinderen. Ze neemt alle taken op zich. Dit terwijl ze zelf ook erg druk is. Ze is de beste mama die jouw kinderen zich wensen kunnen en dat mag soms best wel eens getoond worden. Genoeg reden dus om met Moederdag 2023 wat extra uit te pakken. Maar hoe pak je dit aan? Hier vind je de nodige creatieve ideeën en inspiratie om dit jaar echt verschil te kunnen maken.

Wacht niet te lang

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin dit jaar daarom ruim op tijd. Alleen al het bedenken van geschikte Moederdag cadeaus kost ongelooflijk veel tijd. En nee, dat betekent niet dat je een duur en groots cadeau moet geven. Daar draait Moederdag niet om. Het draait om het tonen van affectie. Bedenk daarom goed hoe je haar middels een cadeautje in het zonnetje kan zetten.

Iets zelfgemaakts laten geven door de kinderen is in elk geval altijd een goed idee. Als ze al naar school gaan, heb je mazzel. Op de meeste scholen wordt wel iets geknutseld. Is je kind echter nog jong? Dan zal je dit helaas zelf moeten regelen. Hierbij is Pinterest je allerbeste vriend. Hier vind je enorm veel inspiratie voor leuke en creatieve knutselwerkjes. Zelfs als je niet handig bent, staan hier vast wel dingen in die je kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan afdrukken van de handen en voeten van je kind om een mooie vorm te maken. Simpel en toch heel leuk om te geven én te krijgen. Goed als je hier op tijd mee weet te beginnen.

Wil je liever ook iets kopen voor haar? Denk dan eens aan een sieraad met de namen van haar kind(eren). Dergelijke cadeaus vallen altijd in de smaak.

Neem alle zorg uit de handen

Niemand zal onderschatten hoe druk moeders tegenwoordig zijn. Naast de zorg voor de kinderen, runnen ze ook nog grotendeels het huishouden én houden ze er negen van de tien keer ook nog een baan op na. Dat vergt heel wat organisatietalent. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze 24/7 voor iedereen klaarstaat. Terwijl jij met geen mogelijkheid wakker te krijgen bent in de nacht, staat zij bij elk zuchtje op om de kinderen te helpen. Dat noemen we nog eens een powervrouw. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat dat ze ook wel eens moe zal worden. Gebruik Moederdag daarom eens om echt alle zorg uit handen te nemen. Kook het avondeten, zorg voor de kinderen en stuur haar er eventueel op uit om iets gezelligs met vriendinnen te doen. Een mooier cadeau kan je haar niet geven.